Het verhaal

2ndare staat voor een tweede durf, een tweede kans, het tweede leven dat wij geven aan bekledingen uit openbare ruimtes. 2ndare vormt deze bekledingen om tot een uniek product. Een product van een herkenbare grondstof, met een stijlvol, sterk en gedurfd design.

Bedrijven en organisaties vernieuwen regelmatig hun interieur, onder andere omwille van innovatie en imagoverbetering. Door deze vervangingen ontstaat een grote hoeveelheid afval. Materialen als hout en metaal worden vaak al gerecycled. Bekledingen belanden echter vaak direct in de afvalcontainer. Hierdoor gaan veel goede, sterke en mooie materialen verloren.

2ndare verdiept zich in afvalstromen uit openbare ruimtes. De eerste stap van 2ndare is gezet door een intensieve samenwerking met de NS. Zij hergebruikt al een groot deel van het treinmateriaal. Er was voor bekledingen van afgekeurde treinstellen echter nog geen nieuwe bestemming. 2ndare combineert dit unieke materiaal met inspirerende ontwerpen. De beperkte oplages vragen om een kleinschalige, handmatige verwerking. De hoogwaardige producten worden met grote zorg en met duurzaamheid hoog in het vaandel in Nederland gemaakt.

Herkenbaarheid en beleving van de materialen staan voor 2ndare centraal. De producten vertellen een geheel eigen verhaal. Zo kunt u eigenaar worden van een stukje geschiedenis dat u mogelijk in het verleden al in een andere vorm bent tegengekomen.